מתמטיקה

"בשביל מה אני צריך לדעת לפתור משוואה ריבועית, מה אני הולך לעשות עם זה בחיים? למי זה מועיל??"

אני בטוח שכמוני, גם אתם זרקתם את המשפט הזה להורים או למורים שלכם כמה פעמים במהלך בית הספר. אני אוהב מאוד מתמטיקה, לא פחדתי מהמקצוע הזה. גם העבודה שלי ככלכלן קשורה למספרים ונוסחאות. אבל לא הייתה לי תשובה לשאלה הזו עד לאחרונה. ניסיתי להבין איך מתמטיקה עוזרת לי בחיים והגעתי למסקנה, מתמטיקה משפרת לנו שריר במוח שנקרא

גמישות מחשבתית

עכשיו בטח תגידו איך יכול להיות? הרי במתמטיקה יש הרבה נוסחאות וחוקים ואיך עושים ומה עושים, אז איך הגעת לזה שבמתמטיקה יש גמישות מחשבתית? בוא נגיד שקיבלנו תרגיל/משוואה ממש קשים, ניסינו לפתור בדרך מסוימת וזה לא הצליח, אז התבאסנו קצת וניסינו בדרך אחרת עם שיטה קצת שונה ובום! הצלחנו לפתור את התרגיל/משוואה.

ככה בדיוק בחיים שלנו, כל סיטואציה, קושי או איזה התמודדות שאנו עוברים בחיים לא תמיד יש לנו פתרון אחד ודרך אחת להגיע אליו. לפעמים דברים ילכו חלק כמו לפתור תרגיל פשוט, לפעמים דברים יהיו קשים ומסובכים והפתרון יגיע לאחר כמה ניסיונות וכמה שיטות שונות, כן גם יהיו פעמים שהדברים לא יפתרו. פשוט חשוב לשמור על ראש פתוח וגמיש וזה יגיע.

מעוניינים לפתח גמישות מחשבתית תאמנו את המוח שלכם עם פתרון של בעיות, אחרת השריר הזה יתנוון ובסופו של דבר ימות, ואתם תישארו עם הרבה מאוד תסכול על עניינים לא פתורים.

אז בפעם הבאה מישהו שואל אתכם למה הוא צריך לפתור משוואה ריבועית ואיך זה יעזור לו בחיים, תנו לו לקרוא את הפוסט הזה.

הרבה אהבה

אופיר

מתמטיקה אופיר דהן מהדורה מוגבלת
שתפו בפייסבוק
שלחו במייל
שתפו בוואטסאפ

אהבתם? התחברתם?

אהבתם? הללויה🤘🏻

רוצים מופע סטנד-אפ?!

שתפו בפייסבוק
שלחו במייל
שתפו בוואטסאפ